Totuus Jehovan todistajista

Totuus jehovan todistajista

Jumala tahtoo hyvää kaikille! Hän tahtoo pelastaa kaikenlaisia ihmisiä, mihin tahansa uskontoihin tms. eksymyksiin ovatkin harhautuneet. ”Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1 Tim. 2:3-4.
Tunnen joitakin entisiä jehovan todistajia, jotka ovat tulleet uskoon. He ovat löytäneet armon lähteet. Sen jälkeen he eivät tietenkään enää jää entiseen eksymykseensä. Jeesus vapauttaa ja auttaa heidät kirkkaille Elämän veden lähteille. ”Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.” 8:36.

Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen” (Room. 2:4), koska Hän rakastaa jokaista ihmistä. Sen tähden Jeesus kärsi ja kuoli ristillä. Hän avasi armon oven. Ja nyt Golgatan pelastustyö kuuluu siis kaikenlaisille ihmisille, julkisyntisille ja siivosyntisille, terveille ja sairaille, ateisteille ja uskonnollisille, olkoot jehovantodistajia tai luterilaisia yms. Kaikkia kutsutaan ottamaan vastaan Jumalan armo Jeesuksessa! 2 Kor. 6:1,2.

Velvollisuutemme on kertoa todellisuus, ettei Raamatun ilmoittama Jeesus Kristus, Jumalan Poika, ole jehovan todistajien herra ja kuningas. Heidän elämässään on uskonto sillä paikalla, joka kuuluisi Jeesukselle. Raamattu sanoo, että heillä on ”toinen Jeesus, toinen henki ja toinen evankeliumi.” 2 Kor. 11:4,13-15. Mutta heidän on vaikea ymmärtää sitä, koska eksytys on yleensäkin voimakasta. Se menee ihmisen sisäisiin kerroksiin ja synnyttää sinne väärää varmuutta, joka on uskonnoille tavallista. Vertaa mm. muslimiuskonto, mormonit ym. Room. 16:17,18.
Jehovantodistajat ovat samaa kategoriaa Jeesuksen mainitsemien fariseusten kanssa: ”Älkää heistä välittäkö: he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat.” Matt. 15:14.

Jehovan todistajien järjestö on eksyttävä uskonto.
He eivät ole kristittyjä, eivätkä siksi voi päästä Taivaaseen. Eivätkä he edes tahdo sinne, koska heille on opetettu, että vain 144 000 jehovan todistajaa pääsee taivaaseen. Muut jäävät muka ”ennallistettuun maahan”, joka on heidän ikuinen paikkansa. Raamattu sanoo toisin. ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.” Matt. 24:35. ”Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.” 2 Piet. 3:10. ”Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.” 2 Piet. 3:7. ”Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.” Ilm. 20:15. Tästä maailmasta Raamattu sanoo siis, että se katoaa. Ne katoavat ko. ikuiseen tulijärveen: ”Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.” Ilm. 21:1.

USKOON TULEMINEN
Jehovan todistajien oppi kieltää uskoon tulemisen eli uudestisyntymisen Pyhästä Hengestä. Mutta Jeesus sanoo siitä näin: ”Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa”.” Joh. 3:3. Jehovan todistajien väite, että heidän joukossaan olisi Ilm. 7. ja 14. luvuissa mainitut 144 tuhatta uudestisyntynyttä, on harhaoppi.

Uudestisyntyminen Pyhästä Hengestä on siis Jeesuksen sanojen mukaan ehdoton pääsyvaatimus ikuiseen Elämään.

Jehovan todistajien kanssa ei yleensä pidä ollenkaan keskustella Raamatun opista, vaan heitä pitää auttaa ymmärtämään, että he tarvitsevat oikean Elämän, jota oppi ei voi antaa. Ja kun Jeesus pelastaa heidät ja antaa Pyhän Henkensä heidän sydämiinsä, aukenee heille myös oikea Raamatun opetus. Mutta se on vaikeaa, koska heidän oppinsa kieltää tämän kaiken. He eivät edes tunnusta Pyhän Hengen Persoonaa. Siksi heille tulee ensin opettaa vain puhdasta Raamatun perusevankeliumia Jeesuksesta ja Hänen sovintoverensä ansiosta, jonka kautta Pyhä Henki saa alkaa vaikuttaa niin, että he tulevat uskoon. ”Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” 1 Kor. 1:18. 2:1-5. Vasta sitten, kun he tulevat uskoon, voi heille opettaa muita Raamatun pyhiä asioita. Matt. 28:18,20. Ensin usko, sitten parannus ja kaste. Mark. 16:15,16.

Sillä ”jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?” Room. 10:13-14
Uskoon tuleminen tarkoittaa siis, että ihmisen sisimpään tulee Jumalan Elämä Pyhän Hengen kautta. Muussa tapauksessa ihminen ei ole Jumalan lapsi: Room. 8:9. Joh. 7:37.

Jos olet hyväksynyt jonkun osan jehovan todistajien uskonnosta, olet joutunut pois Jumalan armon piiristä. Tilanne pitää korjata. Sinulla on nyt mahdollisuus palata takaisin. Voit tänään löytää avuksesi Jumalan armon ja siunauksen. Miten? – Ensiksikin, hävitä kotoasi kaikki jehovan todistajien julkaisut, sekä jehovan todistajien käytössä oleva väärennetty raamattu (Uuden maailman käännös) ja pyydä rukouksessa ääneen rukoillen, että Jeesuksen kallis sovintoveri puhdistaa sisimpäsi kaikesta synnistä ja samalla myös jehovan todistajien opetuksista. Älä enää koskaan kuuntele tai lue heidän harhojaan. Hanki itsellesi oikea Raamattu (esim. 1933/38-, Raamattu Kansalle-käännös)

Ota vastaan Jeesus sydämeesi (Efes. 3:17) syntiesi sovittajaksi, ja anna elämäsi Hänelle. ”Hän on täynnä armoa ja totuutta.” Hänen pelastustyönsä Golgatan ristillä pelastaa sinut taivaan kotiin, kun kaikesta sydämestäsi otat vastaan Hänen armonsa. 2 Kor. 6:1,2.